Nórán innen, Nórán túl...

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Hogy kerülök színpadra? Himmler Andris blogja

Beköszöntött az ősz...

2018. október 26. - Andris Himmler

Sziasztok!

Elkezdődött a színházi évad, de számomra nem a szokásos módon: A Peer Gynt utolsó, őszi előadása napján játszottuk idén először a Nórát. 

Szerencsére a Peer Gynt egy órával korábban keződik, mint régebben, tehát 18.00-kor. Ennek személy szerint nagyon örülök, hiszen így nem kell negyed 12-ig Kőbányán tartózkodni. A tavalyi év a kórus szempontjából sem volt egyszerű – kevesen voltunk, és sokan mutáltak. Szerencsére szeptemberre mindenkinek beállt a hangja, ezért sokkal élvezhetőbben énekelünk együtt. 

Történt egy kis érdekesség is: a szereplésünk után az esőkabát jelmezeinket egy nagy zsákba rakjuk, és ezt a színház dolgozói elteszik. Az egyik előadás előtt kiderült, hogy elvesztették az kabátokat, így egy ideig nem volt mit felvennünk. Sebaj, az újak sokkal menőbbek! :) Íme (a kinti jelenetek miatt legközelebb csak tavasszal láthatjátok az előadást.):...

44031535_1126355084182165_7131473052440723456_o.jpgA Nóra felújítópróbája egész jól sikerült, bár volt egy kis fennakadás, hiszen teljesen új világosítók és hangósítók dolgoznak a társulattal. Az előadás előtt jól ránk hozták a frászt. A színészek járkáltak a színpadon, én Álmossal beszélgettem. Beadták a mobilszöveget, majd rögtön a nyitójelenet zenéjét is, pedig még legalább négy perc volt hátra a kezdésig. A nézők elcsendesedtek, mi meg nem tudtuk, hogy mit csináljunk. Gyorsan elhallgatott a zene, és percekig nem történt semmi – jó, hogy a függöny le volt engedve. Szerencsére ezen kívül minden szuper volt. Íme egy kép a tapsrendről:

ke_pernyo_foto_2018-10-21_12_05_57.png

Színházajánló:

A mi osztályunk - Katona Kamra:  Megrázó darab, fantasztikus színészekkel. Az előadás egy lengyel osztály sorsát követi végig 1925-től napjainkig... Valós képet kapunk arról, hogy mennyi szörnyűséget tudnak az emberek tenni, hogy saját magukat biztonságban érezhessék...

Second life, avagy kétéletem - Hatszín Teátrum: Ahogy a címből is kiderül, a darabban játszó színészek életébe pillanthatunk bele, s megnézhetjük, hogy milyen lett volna, ha minden máshogy alakul... Rettentő vicces előadás, mely az utolsó fél órában igen komoly kérdéseket is megfogalmaz.

Jó emberek - Centrál Színház: A főszereplő Margie-t – akit Básti Juli alakít fantasztikusan – egy szerencsétlen, de ugyanakkor vicces embernek ismerjük meg. Majd kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik. Bonyorult emberi kapcsolatok sokaságát követhetjük végig hol nevetve, hol gondolkodva... 

Blogom Facebook oldala:

NÓRA. PEER GYNT. INTERJÚIM.

Andris

A bejegyzés trackback címe:

https://enaszinpadon.blog.hu/api/trackback/id/tr3114316051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Himmler Andris blogja

Himmler Anddris blogja

Click this link to test an event handler.